Ce trebuie sa stii despre tipurile de piele pentru mobilier

Pielea naturală este adesea folosită pentru tapițerie datorită durabilității, aspectului luxos și confortului. Pentru tapițerie sunt potrivite diferite tipuri de piele naturală, fiecare cu caracteristicile și calitățile sale unice.

Iată câteva tipuri de piele utilizata pentru tapițerie

Piele integrală: pielea integrală este stratul superior al pielii și își păstrează granulația naturală. Este cunoscut pentru durabilitatea, rezistența și prezența semnelor naturale, cicatricilor și variațiilor care îi conferă un caracter unic. Pielea integrală dezvoltă o patina bogată în timp.

Piele Naturala

Piele cu granulație superioară

Pielea cu granulație superioară este, de asemenea, din stratul superior al pielii, dar este șlefuită și tratată pentru a elimina imperfecțiunile. Este mai uniformă ca aspect în comparație cu pielea integrală, dar este totuși durabilă și confortabilă.

Piele anilină

Pielea anilină este tratată cu colorant cu anilină, care adaugă culoare, păstrând în același timp textura naturală și urmele pielii. Este cunoscut pentru moliciunea și aspectul său natural, dar poate fi mai puțin rezistent la pete și decolorare.

Piele semi-anilină

Acest tip de piele este similar cu pielea anilină, dar are un strat protector ușor. Oferă un echilibru între aspectul natural al anilinei și protecția suplimentară a unui strat.

Piele Nubuck

Nubuck este un tip de piele cu granulație superioară care a fost șlefuită pentru a crea o textură moale, asemănătoare piele de căprioară. Este luxos și catifelat la atingere, dar necesită mai multă întreținere pentru a preveni pătarea.

Piele Pull-Up

Pielea Pull-up, cunoscută și sub denumirea de piele ceară sau unsă, a fost tratată cu uleiuri sau ceară care creează un aspect afectat atunci când este întinsă sau trasă. Dezvolta o patina unica si imbatraneste frumos.

Piele Bicast

Pielea Bicast este creată prin lipirea unui strat de poliuretan sau vinil pe un substrat de piele de calitate inferioară. Poate avea un aspect consistent și este adesea folosit pentru tapițerie rentabilă.

Piele învechită

Pielea învechită este îmbătrânită în mod intenționat și tratată pentru a avea un aspect uzat sau vitange. Poate adăuga un farmec rustic sau vintage tapițeriei.

 

Concluzie finala

Atunci când alegeți un tip de piele naturală pentru tapițerie, luați în considerare factori precum utilizarea prevăzută a mobilierului, nivelul de întreținere cu care vă simțiți confortabil, estetica pe care doriți să o obțineți și bugetul dvs. Este recomandat să consultați profesioniștii în tapițerie sau cu amănuntul, care vă pot oferi îndrumări cu privire la cel mai bun tip de piele pentru nevoile dumneavoastră specifice. În plus, îngrijirea și întreținerea corespunzătoare sunt esențiale pentru a prelungi viața și frumusețea mobilierului tău tapițat cu piele.

Review-uri: