design interior case urziceni ,Nobili Design

Solutii design interior case: sfaturi designeri specialiști

Suna: 0720.665.365

Se spune că există diferențe considerabile între o casă proiectată și amenajată de un designer de interior profesionist și una realizată de un decorator. De la echilibrarea schemelor de culori la lucrările de artă suspendate, iluminatul natural și chiar poziționarea perdelelor, designerii de interior cunosc o mulțime de trucuri care pot transforma o amenajare medie într-un design fabulos. Am adunat câteva dintre secretele de design de interior case pentru a putea duce designul locuinței tale la nivelul următor.

solutii_design_interior_pentru_case, Nobili_Design

sfaturi_design_interior_case, Nobili_Design

design_interior_case, Nobili Design

Suna: 0720.665.365

Afla ce greșeli sun de evitat în designul interior pentru case

Una dintre cele mai frecvente greșeli de design, realizată în special în spații în plan deschis, este să înghesui prea mult mobilier într-o anumită zonă fără a lăsa suficient loc pentru ca oamenii să se plimbe confortabil. Cele mai frecvent utilizate căi de acces din casa ta ar trebui să aibă o lățime de cel puțin 90 cm, suficient ca două persoane să poată trece lejer una pe lângă alta. Nu supraaglomera spațiul, alege accesorii în aceeași culoare și optează pentru un număr impar ar articolelor de decor. 

Solutii amenajari dormitoare oferite de Mobila Italia Nobili Design

Totodată, există o concepție greșită conform căreia negrul face ca lucrurile să pară închise și triste, dar lucrurile se pot schimba treptat, dacă ai experiența necesară. Designerii de interior folosesc această nuanță ca accent, deoarece poate mări de fapt senzația de spațiu plasând cel mai întunecat obiect într-o o zonă pe care vrei să o îndepărtezi de planul apropiat. Cheia este să folosești cu moderație această nuanță pentru casa ta.  De exemplu, în cazul unei case cu etaj sau cu mansardă, planul superior poate servi unui living spațios ce poate integra discret tonuri de negru pe spătarul scaunelor sau pe alte obiecte mici de mobilier, creând un aspect rustic și natural. 

solutii_design_interior_case, Nobili_Design

solutii_design_interior_case, Nobili_Design

Designul de interior profesionist lasă casa să respire

Este de asemenea important să te asiguri că există destul loc pentru a putea ajunge rapid dintr-un colț al casei în altul. De exemplu, ar fi ideal să lași spațiu de aproximativ 45 cm între obiectele de mobilier din living. Acest lucru îți oferă mai mult spațiu pentru a te simți confortabil și pentru a putea ajunge rapid la ceașca de pe măsuța de cafea de exemplu. Nu e necesar să ai camerele pline de mobilier, ci să realizezi un design te interior al casei, care să te facă să te simți relaxat și comod atunci când pășești în fiecare încăpere. În acest sens trebuie să ai în vedere, în primul rând, un design de interior funcțional și practic pentru casa ta.  

Un proiect de design interior trebuie să fie echilibrat

Cum poți obține o un design de interior echilibrat și unic? Iată un alt truc la îndemână care te ajută să îmbini diverse stiluri de design pentru casa ta. O modalitate garantată de a conferi caracter unei camere este reprezentată de amenajarea a aproximativ 70% din ea într-un anumit stil, apoi completarea restului de 30% într-un stil complet diferit. Astfel, poți condimenta designul oricărei camere și să te bucuri de un stil unic și personalizat. De exemplu, pentru dormitor poți opta pentru un design clasic al noptierelor și patului, dar pentru perdele și draperii moderne care să permită trecerea eficientă a luminii. 

Cum poți obtine impresia de spațiu mai mare cu un truc de design?

Utilizarea aceluiași tip de pardoseală în diferite camere sau zone din casa ta este o modalitate ușoară de a face spațiul să pară mult mai mare decât în realitate. Dacă ai camere mari, în plan deschis, poți folosi covoare pentru a împărțiți spațiul în funcție de scopurile de utilizare. Acest lucru va crea, în cadrul unui living, zone distincte de relaxare și de luat masa care încă se reunesc ca parte a aceleiași încăperi.

Un alt truc pentru un design de interior pentru case reușit este reprezentat de lumina naturală. Nu numai că ne aduce beneficii sănătății și bunăstării, ci afectează și modul în care percepem culorile. Camerele orientate spre sud beneficiază de cantitatea maximă de lumină, în timp ce orientarea spre nord va fi mai întunecată, prin urmare, culorile vopselei pot părea a avea o nuanță complet diferită într-o cameră față de alta. Astfel, poți echilibra acest aspect prin alegerea unei vopsele mai calde, care să deschidă spațiul.

Dacă îți dorești să lași designul de interior pe mâna profesioniștilor, echipa Nobili Interior Design îți stă la dispoziție cu o experiență de peste 10 ani în acest domeniu și multe trucuri care să îți transforme fiecare cameră într-un spațiu confortabil și elegant. 

Descopera top proiecte realizate de specialistii Nobili Design

Conținut

Nechifor Gabriela

Leave a Comment