Amenajarea locuinței, a spațiului de lucru sau chiar a unui spațiu comercial este un lucru care presupune pricepere. Modul de așezare a elementelor de mobilier trebui să fie strategic. Îmbinarea eleganței cu stilul preferat duce la un ambient plăcut. Diversele stiluri pot fi adaptate în multiple feluri și combinate cu mici influențe ale modernismului.

O astfel de combinație persistă oriunde, chiar și în sălile de joc ale cazinourilor. Atmosfera îmbracă un stil clasic și elegant, chiar dacă un mediu încărcat ar fi mult mai caracteristic pentru cazinouri.

În același timp, liniile persistente ale modernismului se împletesc foarte bine. Aparatele de joc și toate elementele constitutive oferă mediul perfect pentru plasarea unui bet într-un joc sau meci important. Opțiunile de joc sunt variate în marea majoritate a cazinourilor, fiind incluse și jocuri de masă populare.

Arta suavă a simplității în designul de interior

Stilurile de amenajare a spațiilor interioare sunt diverse. Acestea sunt influențate de trendurile care apar periodic, adaptându-se parcă cu ușurință la schimbări. Un concept existent în design la momentul actual este minimalismul. Acesta implementează conceptul de simplitate, rezultatele fiind deseori pur și simplu fabuloase. Reducerea numărului de elemente incluse într-o încăpere inspiră o anumită degajare.

O caracteristică principală acestui stil este funcționalitatea obiectelor de mobilier. Acestea au și un rol decorativ, însă acest aspect este diminuat. De asemenea, finisajele lor sunt simple și lipsite de mici detalii care ar putea încărca vizual. Pe de altă parte, încăperile sunt mai luminoase, culorile predominante fiind deschise sau neutre.

Conceptul de minimalism se potrivește oricărei încăperi

Acest stil de design poate fi adoptat cam în orice situație. De la bucătării la saloane, caracteristicile acestuia oferă un echilibru de neclintit. Implementarea sa este adeseori apreciată, fiind dovada unei măiestrii aparte. Mai jos am evidențiat principalele avantaje în cazul utilizării minimalismului în amenajarea interioară.

Luminozitate sporită

În stilul minimalist, luminozitatea este pusă în prim plan. Aceasta este conferită în multiple moduri, în funcție de permisivitatea încăperii respective. Se pot instala ferestre mari, dacă acest lucru este posibil. În lipsa unui iluminat natural adecvat, se poate opta și pentru cel artificial.

Totodată, luminozitatea poate fi oferită și prin folosirea culorilor deschise. Acestea pot insufla o atmosferă aerată și un spațiu mai mare în încăpere. În cele mai multe cazuri, albul este culoarea care predomină. Pentru contrast pot fi utilizate și culori închise precum negrul, însă în proporții mici.

Diversitate în materialele utilizate

Minimalismul nu impune utilizarea doar a unui anumit tip de material. Din contră, pot fi combinate diverse texturi, condiția fiind cea de evitare a supraîncărcării. Se pot folosi materiale precum sticla, piatra, cheresteaua, ceramica și textilele. Acestea trebuie să fie în deplină armonie cu restul încăperii și să nu aducă prea multe contradicții în decor.

Linii simple, lipsite de complexitate

Elementele inserate în stilul minimalist se bazează pe simplitate. Liniile sunt simple și este evitată cât mai mult cu putință complexitatea. Mobilierul și materialele utilizate trebuie să întrunească această caracteristică. În fond, funcționalitatea este unul din principiile de bază în designul de interior. Se evită elementele de decor și utilizarea mobilierului prea complicat.

În final

Stilul minimalist a evoluat de la un simplu concept la o adevărată artă. Încropirea unui spațiu simplist și foarte bine organizat este acum un trend în design. Bunul gust este păstrat prin simpla aplicare a conceptelor de bază. În plus, luminozitatea și funcționalitatea sunt avantaje ale acestui stil.

Review-uri: