Cazinourile, indiferent dacă sunt de tip online sau offline, reprezintă minunate oportunităţi de distracţie pentru toată lumea. Este perfect să te deconectezi în faţa jocului de noroc favorit şi să te încarci în acest fel pentru încă o zi plină de provocări.

Dar cu siguranţă că există şi oameni care înţeleg că în spatele cazinourilor stă o întreagă industrie unde se vehiculează sume exorbitante care depăşesc multe miliarde de dolari. Şi atunci este logic ca cineva, undeva, să îşi dorească o mică parte din această apetisantă plăcintă financiară şi să deschidă un cazino. Este pentru toată lumea? Hai să vedem împreună în materialul următor!

Poate oricine să deţină un cazino? Da sau Nu

Probabil că în materie de cazinouri SUA este cea mai reprezentativă ţară la care se poate face referire. Şi numai dacă ne raportăm la fascinantul oraş Las Vegas toată lumea poate înţelege de ce am luat ca reper industria jocurilor de noroc din această ţară.

Este dacă vrei Mecca jucătorilor de noroc, întregul oraş fiind de fapt un imens cazino care îşi aşteaptă non-stop clienţii. Şi cu atât de multe locaţii unde jocurile de noroc sunt vedetele se ridică o întrebare legitimă, poate oricine să îşi deschidă un cazino?

Până în anii 1800 noţiunea de cazino nici măcar nu exista, jocurile de noroc erau ilegale şi se jucau probabil numai în locaţii sordide. Dar imediat după al 2-lea război Mondial lucrurile aveau să se schimbe şi cazinourile aveau să intre în sfârşit în legalitate.

Puteai de această dată să joci ruletă sau baccarat dar şi să iei jackpotul de la jocuri pacanele gratis 77777. Astăzi majoritatea cazinourilor din SUA din afara statului Nevada sunt deţinute de triburile nativ americane aşa că ai putea crede că numai acestea au dreptul să îşi deschidă un cazino.

Era o vreme când acest lucru se întâmpla cu adevărat dar astăzi oricine poate deschide un cazino dacă respectă legile în vigoare ale statului respectiv. Problema mare nu este deschiderea unui cazino ci alegerea locaţiei, pentru că legile fiecărui stat în parte din SUA diferă major, legislaţia nefiind una unitară pe tot teritoriul SUA.

Proprietarii nativ americani de cazinouri

Dacă tot am adus în discuţie triburile nativ americane haide să vedem împreună de ce ideea că numai ei deţin cazinouri a devenit atât de credibilă. Ei bine, în anii 1980, chiar dacă legile privind jocurile de noroc interziceau construirea şi deţinerea de cazinouri, pentru triburile nativ americane se făcea o excepţie de la această regulă.

Se permitea deci construirea de cazinouri numai dacă acestea funcţionau exclusiv pe terenurile tribale. Cu toate acestea, exceptând statul Nevada, triburile native din America nu au construit imediat cazinouri pe proprietăţile lor.

Acest lucru avea să ia amploare peste 2 decenii şi avea să aducă beneficii cu adevărat extraordinare triburilor. Se ştie că un cazino aduce profit unui singur individ sau unui consiliu de administraţie în timp ce cazinourile amplasate pe teritoriile nativilor americani aduc beneficii pentru toată comunitatea.

În acest fel, graţie profitului înregistrat de cazinouri, nativii americani reuşesc să construiască şcoli, să plătească servicii sociale şi să se implice activ şi palpabil în viaţa comunităţii. Şi toate acestea se datorează cazinourilor deschise pe rezervaţia lor naturală, o oportunitate minunată care le păstrează tradiţiile dar care îi ajută să şi prospere cu adevărat.

Ce înseamnă acest lucru pentru deţinerea de cazinouri

Pentru o vreme doar triburile nativ americane puteau deţine un cazino în afara statului Nevada. Legislaţia era de vină, jocurile de noroc fiind şi astăzi reglementate diferit în statele americane, dar asta însemna oare că trebuie neapărat să fi nativ american pentru a deschide un cazino?

Se pare că pentru o perioadă de timp aceasta era reţeta câştigătoare, un întreg trib era proprietarul de drept al unui cazino. Dar astăzi o asemenea afirmaţie nu mai sta deloc în picioare, triburile native din SUA nu mai deţin supremaţia în acest domeniu.

În zilele noastre oricine îşi poate deschide un cazino dacă are resursele necesare şi dacă legislaţia statului respectiv permite acest lucru. Cumva triburile native au fost favorizate, ele putând deschide cazinouri pe terenurile lor chiar dacă legislaţia în vigoare interzicea acest lucru.

Cazinourile sunt o investiţie care deseori eşuează Este recunoscut la unison faptul că un cazino este o investiţie mult mai riscantă decât orice altă investiţie din orice alt domeniu. În primul rând riscul vine de la sumele exorbitante care trebuiesc investite, proiecte, construcţii, dotări şi angajare de resursă umană.

Toate acestea necesită costuri uriaşe de început, costuri la care se adăugă şi licenţele care trebuiesc obţinute pentru că un cazino să funcţioneze legal. Şi trebuie amintit faptul că cel puţin în SUA taxele plătite de un cazino sunt mult mai mari decât cele plătite de oricare altă afacere.

Dar să presupunem că ai reuşit să treci prin aceste etape şi ai deschis cazinoul visurilor tale. Acum trebuie să recuperezi investiţia şi acest lucru la un cazino de anvergură poate dura ani sau chiar întregi decade de ani.

Şi trebuie să te mai gândeşti la un aspect esenţial, cazinoul aduce profit dacă cât mai mulţi jucători îi trec pragul în fiecare zi. Sunt multe variabile de stăpânit tocmai de aceea multe din cazinourile nou înfiinţate devin falimentare în scurt timp de la inaugurare.

Concluzie

Se poate spune cu certitudine că deschiderea unui cazino este în esenţă o afacere riscantă pe care nu toată lumea şi-o permite. Dacă ai foarte mulţi bani pe care vrei să îi rişti deschiderea unui cazino ţi se potriveşte dar nu uita că de fapt faci un pariu pe care cel mai probabil o să îl pierzi aşa că gândeşte de multe ori înainte să faci acest pas! Nu uita sa joci responsabil!